Blogin sivut

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pian on taas yksi vuosi takana ja vuosi 2015 edessä, millainen oli vuosi 2014?

Noin kuuden tunnin päästä vaihtuu vuosi ja nyt on hyvä mietiskellä hetki, mitä tuli tehtyä vuonna 2014. Sitten on hyvä taas lähteä porskuttamaan eteenpäin, kosti uusia seikkailuita :)
Vuoden voisi jakaa kolmeen osaan, niin ei tarvitse joka kuukautta erikseen muistella... (laiska mikä laiska :D )

Ensimmäinen kolmannes: Synkkää pimeyttä ja matkustus EU:n pääkallopaikalle, lopuksi ihana poikamme syntyi Huhtikuussa

Talvi oli täällä Länsi-Suomessa todella synkkä, lunta oli ehkä viikon, miten masentavaa tälläiselle valon lapselle. Töiden lisäksi ei paljon muuta jaksanut, kun käydä koirien kanssa kävelyllä ja pakollisissa kokouksissa. Mulla oli huhtikuussa laskettu aika, joten äitiysloman alkua odotin kuin kuuta nousevaa :) Yksi piristys tammikuuhun oli Brysselin reissu, jossa käytiin yhdessä Politiikan Korkeakoulun kanssa. Paavo Väyrysen johdolla kiertelimme Brysselissä EU:n parlamentissa, Naton päämajassa ja Euroopan komissiossa. Hieno reissa ja paljon nähtävää pariin päivään :)

Brysselissä

Euroopan parlamenttiin menossa.

Brysselissä oli todella hyvää ruokaa, hyvää suklaata ja ihania vohveleita.
Maaliskuussa minusta tuli täti kuudennen kerran, kun siskoni sai kolmannen tytön. Maalis-Huhtikuun vaihteessa matkasimme viikoksi Iso-Syötteelle nauttimaan lumisista maisemista, viikko oli todella aurinkoinen ja itsekin kävin vähän hiihtämässä vaikka laskettuun aikaan oli noin kuukausi jäljellä.

Ranuan eläinpuistosta.

Iso-Syötteen huipulta.

Iso-Syöte auringonpaisteessa.

Poroa syöttämässä.

Sitten ehkä vuoden tärkein hetki koitti huhtikuun 24. päivä, kun toinen poikamme syntyi, sittemmin häne kastettiin Oskari Artturiksi. Arttur on edesmenneen isän isäni nimi ja halusimme sen siitä syystä antaa Oskarille toiseksi nimeksi. Oskari oli helppo vauva ja äitiyslomasta sai nauttia. Porin sairaalassa oli hyvä synnyttää ja henkilökunta oli mukavaa.

Oskari Arttur 24042014

Toinen kolmannes: Ihana Suomen kesä

Kevät ja kesä tuntui pitkältä, kun sai olla koko ajan kotona, tämä siis positiivisessa mielessä. Oltiin paljon ihan vaan kotona ja tehtiin lähinnä pihahommia :) Koska Oskari oli tyytyväinen vauva sain paljon tehtyä päivisin muutakin kuin hoidettua häntä. Heinäkuussa käytiin Piknik risteilyllä koko porukan kanssa. Kesän aikana käytiin myös sisarusten lasten kanssa Pelle Hermanni puistossa, Kuhankuonolla retkeilemässä ja Turussa Jukuparkissa. Kohokohta oli ehkä Oskarin kastejuhla, Oskari kastettiin helteisenä Heinäkuun päivänä, hän sai kummikseen ystävämme Outin ja Veskun.
Suomessa on mielestäni ihana kesä, en ole mikään helteen ystävä joten mun mielestä täällä on ihan tarpeeksi lämmintä.

Kuhankuonon retkeilypaikka.

Pellehermannipuiston liikennepuisto

SuomiAreenaa, SAMK:in rakentama Klainbus, mun lemppari auto.

Juha Sipilä Eurajoella puhumassa tietysti politiikkaa, kunhan ensin käytiin huutokauppa.
Viimeinen kolmannes: Kyläkoulujen puolesta puhuja

Syksystä tulee ensimmäisenä mieleen Rauman äkillisesti muuttunut taloudellinen tilanne ja siitä johtuvat tiukat säästösuunnitelmat vuodelle 2015 ja siitä eteenpäinkin. Itse kuulun kasvatus- ja opetuslautakuntaan, joten lähinnä mietin sen puolen säästöjä. Toki kaupunginvaltuutettuna sitä pitää miettiä myös kaikkia hallintokuntia ja niiden tuottamia palveluita. Kaikkein suurin juttu oli julkisuuteenkin päässyt Vasaraisten ja Kortelan koulujen lopetusuhka. Kouluissa on oppilaita hyvin riittänyt, Vasaraisilla noin 50 ja Kortelassa noin 80. Molemmat koulut ovat siinä kunnossa, että vuosia on vielä paljon jäljellä kunnon suhteen ja niissä on kovalla iltakäytöllä olevat liikunta salit. Jos sitten kaupungin kouluissa on väljyyttä niin ei minusta ole reilua täyttää niitä maaseudun lapsilla. Maaseudulle kyläkoulu on paljon muutakin kuin pelkkä koulu, se luo kylään yhteishenkeä ja toimintaa, sitä paljon puhuttua yhteisöllisyyttä. Niin Vasaraisilla kuin Kortelassa järjestettiin tilaisuuden koulun säilyttämisen puolesta ja paikalle saapui iso joukko kaikenikäistä porukkaa.
Loppu hyvin molemmat koulut säilyivät, mutta samalla nousi pelko, että tuodaanko koulut listalle taas parin vuoden päästä. Näin ei saisi missään nimessä olla, ja tulen kyllä miettimään jokaista päätöstä tehdessäni, että voiko niillä olla vaikutusta kyläkoulujen säilymiseen.

No tapahtui loppu vuonna tietysti jotain muutakin.. Oskari oppi paljon asioita, ensin kääntymään, sitten kierimään, ja lopuksi ryömimään jouluviikolla. Minä innostuin ompelemaan, joka on pienestä pitäen ollut suuri intohimoni, mutta kiireisessä elämäntilanteessa jäänyt todella vähälle. Tein koirille kaikkea kivaa ja lapsille. Ompelu on sellainen harrastus, että siihen uppoutuu niin että ei edes syödä muista ja sellainen uppoutuminen on aika harvinaista :) Olen myös alkanut taas treenaamaan juoksua, että jaksaisin ensi vuonna juosta maratonin tai puolikkaan, riippuu siitä kuinka hyvin innostus riittää :) Sitten käytiin myös onnistuneella lomalla Heinävaara-Kuusamo-Ruka maisemissa. Eli paljon mahtui myös hyvää loppuvuoteen.

Mahtavaa on ollut myös seurata Keskustan nousua gallupeissa. Olen nyt 2 vuotta ollut aktiivisesti mukana politiikassa ja nähnyt Keskustan nousua. Puolue, jota puhuttiin jo että se on menneen ajan puolue on nyt noussut gallupeissa ykköseksi. Henki Keskustan sisällä on nyt hyvää ja usko omaan tekemiseen on vahva. Juha Sipilän johdolla Keskusta on noussut suosta ja alkanut taas uskomaan itseensä. On hienoa olla keskustalainen ja sen ylpeänä myös sanoo eteenpäin. Keskustan aate on vahva ja tähän tilanteeseen sopiva, nyt tarvitaan yhteisöllisyyttä, huolenpitoa toisista, yrittäjyyttä ja uskoa tulevaisuuteen.

Kyläkoulujen puolesta, ylhäällä Kortelan koulu, alhaalla Vasaraisten koulu


Tuli tehtyä urakalla pipoja


Jassun kylpytakki/viilennystakki


Hiihtoa Lapissa, jäin koukkuun koirahiihtoon.

Valtteri kertomassa Joulupukille toiveitaan.

Oskarin lemppari kisu.


Yhteenvetona voin sanoa, että tämä vuosi on ollut täynnä hyviä asioita, olen ollut todella onnellinen siitä että olen saanut viettää aikaa perheeni kanssa, olla kotona ja nukkua aamuisin. Olen suunnitellut paljon asioita tulevaisuuteen, mitä haluan tehdä seuraavina vuosina, tulevaisuudessa. Vaikka aina sanotaan, että pitää elää hetkessä, mutta minä nautin myös suunnattomasti tulevaisuuden suunnittelusta. Vaikka harvoin suunnitelmat sellaisenaan kokonaan toteutuu, niin on hyvä olla joku johtoajatus, jonka mukaan asioita tekee. Ensi vuonna tulen käymään sellaista koulutusta, josta olen jo kauan haaveillut. Siitä mitä se on tulen varmasti kertomaan täällä vuoden mittaan lisää.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE ja NAUTTIKAA ELÄMÄSTÄ!

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lomareissu lapsien ja koirien kanssa talvimaisemiin

Vähän extempore päätimme lähteä viikoksi nauttimaan talvesta. Kohteeksi valikoitui Ruka/Kuusamo, koska sieltä löytyi edullisesti lemmikeille sallittu erillismökki. Koirat kulkevat yleensä mukana kotimaan matkoilla, minusta on reilua, että koiratkin saavat joskus tutustua vähän eri paikkoihin ja niillä on hyvä siellä missä muukin perhe on.

Torstaina 11.12. lähdimme puolilta päivin kohti Joensuuta ja Heinävaaraa. Menimme ensimmäiseksi yöksi siskoni luokse, joka siellä perheineen asustelee. On kulunut ihan liian pitkä aika kun viimeksi siskon luona on tullut vierailtua. Nyt tuli korjattua sekin :) Aluksi tarkoitus oli olla 1 yö siellä, mutta oltiinkin sitten 2 yötä. Siskollani on saman ikäsiet lapset kuin meillä ja lisäksi yksi vanhempi eli lapsilla oli hauskaa yhdessä, kun alun jälkeen löytyi sopivat yhteiset leikit. Lisäksi kävin vierailemassa Jassun yhden pennun luona, pennun omistajat kun sattuivat asumaan 13km:n päässä siskostani.

Serkukset aina yhtä edustavia.
 
Jassu ja Juuso Zapan kanssa.

Matka jatkui lauantaina kohti Kuusamoa ja perille päästiin nopsaan muutaman pysähdyksen jälkeen. Matkalla käytiin kiertämässä Vuokatissa Katinkulta ja Suomussalmella käytiin kaupassa. Perillä mökillä lämmitettiin heti sauna ja päästiin rentoutumaan.. Mökki osoittautui ihan hyväksi, se oli siistissä kunnossa ja kaikki tarpeellinen lomailuun löytyi. Mökki vuokrattiin Holiday Clubin kautta ja se oli halpa äkkilähtö eli 270€ viikko + lemmikkimaksu 30€.


Valtteri siivoo mökin terassilta lumet pois
 
Pinserit rentoutuu

Mökkimme sijaitsi Kuusamon ja Rukan välillä, joten oli lyhyt matka niin Kuusamon Tropiikkiin kuin Rukan laduillekin. Rinteet olivat hyvässä kunnossa myös, mutta tällä porukalla ei rinteisiin ollut niin suurta hinkua. Valtteri ei vielä halunnut laskettelemaan, eikä sitten sen enempää houkuteltukaan, tekemistä riitti hyvin muutenkin :)

Viikon aikana tuli touhuttua seuraavaa:
  • Kuusamon tropiikissa käytiin uimassa, Valtterin suosikki, kun siellä oli hieno liukumäki. Toki muukin porukka laski sieltä, jopa Oskukin äidin ja isin sylissä :)
  • Angry Birds puisto oli Valtterin mielestä ehkä kaikkein kivoin juttu, minä en sinne mennytkään vaan kiersin Kuusamon ympärysladun sillä välin koirien kanssa (kivaa sekin oli, paitsi lopussa eksyin :) )
  • Kävin Oskarin kanssa vierailemassa ystäväni luona Kuusamon maaseudulla, Vuotungissa, kohtuu rauhallista seutua ;)
  • Hiihtoretki Lammintuvalle (http://www.lammintupa.fi/)  Todella hyvät tarjoilut! Hiihdettiin koko porukka sinne Korpituvalta, Osku oli kantorinkassa ja Valtteria välillä vähän vedettiin hihnalla.
  • Poroajelu Valtteri ja minä sekä porojen ruokkimista. Pääsimme Lauri-poron kyytiin, joka oli jo luotettavasti 8-vuotta kulkenut samaa reittiä. Poroille syötettiin jäkälää, joka on niiden herkkua. Jäkälä on poroille kuitenkin vain makupala eikä pääravintoa. Aitauksessa olevat porot olivat monet entisiä kisaporoja :)
Reissu oli todella onnistunut ja mukava irtiotto arjesta. Kotiin tuliaisiksi ostettiin pienet poronsarvet :)
Korpikahvila

Poroajelu Lammintuvalla

Lauri-poro

Kuusamosta

Hiihtämässä Lammintuvalle

Kuontivaaran lenkki

Osku tyytyväisenä mökissä
 
Matkalla

torstai 11. joulukuuta 2014

Valmistautumista Kuusamon reissuun, Oskarille uusi makuupussi

Sain muutama kuukausi sitten idean, että ompelen Oskarille kunnollisen makuupussin. Ajatuksena oli että se oisi talvella tarpeeksi lämmin vaunuissa, mutta sitä voisi käyttää myös kesällä, jos lähdetään telttailemaan. Olen aikaisemmin tutustunut jo vaelluskankaita ja tarvikkeita myyvään Shelby -verkkokauppaan ja sieltä tilasin sitten tietystä kankaat tätäkin projektia varten. Kankaat tuli siis jo muutama viikko sitten, mutta tänään sain inspiraation alkaa sitä ompelemaan. Ulkokangas on Ripstop nylon kangasta, sisällä on APEX Insulation (laadukasta ja kevyttä vanua) ja sisäkankaana pehmoinen minkeekangas (ModeS4u -nettikaupasta).

Siitä se ompelu sitten lähti:

Super pehmeää Minkee kangasta
 
Vaihekuvien ottamisen kanssa käy useimmit niin, että yksi alussa ja loput sitten kun homma on valmis. SItä niin aina intoutuu ompelemiseen, että ei siinä mitään kuvia ehdi nappaamaan. Makuupussista tuli 100cm pitkä ja 50cm leveä, ajattelin että se mahtuisi sitten vielä 2-3 vuotiaanakin Oskarille. Aika nopsaan pussi tuli valmiiksi, vaikka tänään oli poitsulla uimakouluakin ja vähän kaikenlaista muutakin puuhaa..

Tässä sitten kuvat valmiista tuotoksesta:

Vauvan makuupussi
 
Käytin muuten ekaa kertaa metrivetojetjua, aika kätevää, kun voi katkaista sen mittaiseksi kuin tykkää, eikä ollut hinnalla pilattu. Tassun kuvan ompelin pussin päälle vähän siitäkin syystä, että vanu pysyy hyvin paikoillaan, vaikkakin vanu on ommeltu kiinni saumoista.

 
Seuraavana aamuna vielä tein mustasta ripstop kankaasta makuupussille pussin, niin kuin kaikille makuupusseille pitääkin olla :)  Nyt ei tarvitse muuta kuin odotella vaellusilmoja. Keväällä sitten telttailemaan. Toki makuupussi tulee jo nyt päivittäiseen käyttöön, kun pikku herra nukkuu päikkärit aina vaunuissa :)
 
 

tiistai 9. joulukuuta 2014

Tein omille käsitöilleni pienen nettikaupan

Kaupasta löytyy tuotteita lapsille, aikuisille sekä lemmikeille. Olen tällä hetkellä tehnyt lähinnä käsitöitäni omaan tarpeeseen, mutta aina joku pyytää jotain tekemään, niin ajattelin tehdä mahdollisuuden niitä myös ostaa täältäkin. Teen käsityöt itse kaikki ja materiaaleina käytän hyviä kankaita, jotka suurimmaksi osaksi ostan eri nettikaupoista. Tuotteita on tällä hetkellä pipot, koirapedit, kissapedit ja koiran kylpytakki. Kauppa löytyy osoitteesta: http://pigge.mycashflow.fi/


Koiran kylpytakki



 
 

maanantai 8. joulukuuta 2014

Kivoja kankaita tilaamalla ja pientä ompelua

Jipii, se on aina yhtä jännää, kun saa tilaamansa tuotteet postiin. Siistä kipin kapin hakemaan niitä ja hypistelemään. Tällä kertaa olin tilannut hillittyjä trikookankaita, joista ajattelin tehdä pipoja. Trikoopipoja, merinovillapipoja ja kypärämyssyjä. Mulla oli jo valmiiksi pari tilausta kypärämyssyjä, kangas vaan uupui. Tilaamat tuotteet tulivat modes4u -nettikaupasta. Olen nyt tykästynyt niihin kankaisiin, koska laatu on erittäin hyvää ja kun muutaman kerran olen jo aikaisemminkin tilannut, niin tiedän jo mitä tuleman pitää.

Tälläisiä kankaita siis tällä kertaa ja muutama tuotos heti perään:



Kypärämyssy merinovillavuorella, www.pigge.mycashflow.fi 
Trikoopipo