Blogin sivut

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lomareissu lapsien ja koirien kanssa talvimaisemiin

Vähän extempore päätimme lähteä viikoksi nauttimaan talvesta. Kohteeksi valikoitui Ruka/Kuusamo, koska sieltä löytyi edullisesti lemmikeille sallittu erillismökki. Koirat kulkevat yleensä mukana kotimaan matkoilla, minusta on reilua, että koiratkin saavat joskus tutustua vähän eri paikkoihin ja niillä on hyvä siellä missä muukin perhe on.

Torstaina 11.12. lähdimme puolilta päivin kohti Joensuuta ja Heinävaaraa. Menimme ensimmäiseksi yöksi siskoni luokse, joka siellä perheineen asustelee. On kulunut ihan liian pitkä aika kun viimeksi siskon luona on tullut vierailtua. Nyt tuli korjattua sekin :) Aluksi tarkoitus oli olla 1 yö siellä, mutta oltiinkin sitten 2 yötä. Siskollani on saman ikäsiet lapset kuin meillä ja lisäksi yksi vanhempi eli lapsilla oli hauskaa yhdessä, kun alun jälkeen löytyi sopivat yhteiset leikit. Lisäksi kävin vierailemassa Jassun yhden pennun luona, pennun omistajat kun sattuivat asumaan 13km:n päässä siskostani.

Serkukset aina yhtä edustavia.
 
Jassu ja Juuso Zapan kanssa.

Matka jatkui lauantaina kohti Kuusamoa ja perille päästiin nopsaan muutaman pysähdyksen jälkeen. Matkalla käytiin kiertämässä Vuokatissa Katinkulta ja Suomussalmella käytiin kaupassa. Perillä mökillä lämmitettiin heti sauna ja päästiin rentoutumaan.. Mökki osoittautui ihan hyväksi, se oli siistissä kunnossa ja kaikki tarpeellinen lomailuun löytyi. Mökki vuokrattiin Holiday Clubin kautta ja se oli halpa äkkilähtö eli 270€ viikko + lemmikkimaksu 30€.


Valtteri siivoo mökin terassilta lumet pois
 
Pinserit rentoutuu

Mökkimme sijaitsi Kuusamon ja Rukan välillä, joten oli lyhyt matka niin Kuusamon Tropiikkiin kuin Rukan laduillekin. Rinteet olivat hyvässä kunnossa myös, mutta tällä porukalla ei rinteisiin ollut niin suurta hinkua. Valtteri ei vielä halunnut laskettelemaan, eikä sitten sen enempää houkuteltukaan, tekemistä riitti hyvin muutenkin :)

Viikon aikana tuli touhuttua seuraavaa:
  • Kuusamon tropiikissa käytiin uimassa, Valtterin suosikki, kun siellä oli hieno liukumäki. Toki muukin porukka laski sieltä, jopa Oskukin äidin ja isin sylissä :)
  • Angry Birds puisto oli Valtterin mielestä ehkä kaikkein kivoin juttu, minä en sinne mennytkään vaan kiersin Kuusamon ympärysladun sillä välin koirien kanssa (kivaa sekin oli, paitsi lopussa eksyin :) )
  • Kävin Oskarin kanssa vierailemassa ystäväni luona Kuusamon maaseudulla, Vuotungissa, kohtuu rauhallista seutua ;)
  • Hiihtoretki Lammintuvalle (http://www.lammintupa.fi/)  Todella hyvät tarjoilut! Hiihdettiin koko porukka sinne Korpituvalta, Osku oli kantorinkassa ja Valtteria välillä vähän vedettiin hihnalla.
  • Poroajelu Valtteri ja minä sekä porojen ruokkimista. Pääsimme Lauri-poron kyytiin, joka oli jo luotettavasti 8-vuotta kulkenut samaa reittiä. Poroille syötettiin jäkälää, joka on niiden herkkua. Jäkälä on poroille kuitenkin vain makupala eikä pääravintoa. Aitauksessa olevat porot olivat monet entisiä kisaporoja :)
Reissu oli todella onnistunut ja mukava irtiotto arjesta. Kotiin tuliaisiksi ostettiin pienet poronsarvet :)
Korpikahvila

Poroajelu Lammintuvalla

Lauri-poro

Kuusamosta

Hiihtämässä Lammintuvalle

Kuontivaaran lenkki

Osku tyytyväisenä mökissä
 
Matkalla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti