Blogin sivut

torstai 11. joulukuuta 2014

Valmistautumista Kuusamon reissuun, Oskarille uusi makuupussi

Sain muutama kuukausi sitten idean, että ompelen Oskarille kunnollisen makuupussin. Ajatuksena oli että se oisi talvella tarpeeksi lämmin vaunuissa, mutta sitä voisi käyttää myös kesällä, jos lähdetään telttailemaan. Olen aikaisemmin tutustunut jo vaelluskankaita ja tarvikkeita myyvään Shelby -verkkokauppaan ja sieltä tilasin sitten tietystä kankaat tätäkin projektia varten. Kankaat tuli siis jo muutama viikko sitten, mutta tänään sain inspiraation alkaa sitä ompelemaan. Ulkokangas on Ripstop nylon kangasta, sisällä on APEX Insulation (laadukasta ja kevyttä vanua) ja sisäkankaana pehmoinen minkeekangas (ModeS4u -nettikaupasta).

Siitä se ompelu sitten lähti:

Super pehmeää Minkee kangasta
 
Vaihekuvien ottamisen kanssa käy useimmit niin, että yksi alussa ja loput sitten kun homma on valmis. SItä niin aina intoutuu ompelemiseen, että ei siinä mitään kuvia ehdi nappaamaan. Makuupussista tuli 100cm pitkä ja 50cm leveä, ajattelin että se mahtuisi sitten vielä 2-3 vuotiaanakin Oskarille. Aika nopsaan pussi tuli valmiiksi, vaikka tänään oli poitsulla uimakouluakin ja vähän kaikenlaista muutakin puuhaa..

Tässä sitten kuvat valmiista tuotoksesta:

Vauvan makuupussi
 
Käytin muuten ekaa kertaa metrivetojetjua, aika kätevää, kun voi katkaista sen mittaiseksi kuin tykkää, eikä ollut hinnalla pilattu. Tassun kuvan ompelin pussin päälle vähän siitäkin syystä, että vanu pysyy hyvin paikoillaan, vaikkakin vanu on ommeltu kiinni saumoista.

 
Seuraavana aamuna vielä tein mustasta ripstop kankaasta makuupussille pussin, niin kuin kaikille makuupusseille pitääkin olla :)  Nyt ei tarvitse muuta kuin odotella vaellusilmoja. Keväällä sitten telttailemaan. Toki makuupussi tulee jo nyt päivittäiseen käyttöön, kun pikku herra nukkuu päikkärit aina vaunuissa :)
 
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti