Blogin sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ikuinen opiskelija

Kerronpa nyt mitä olen ajatellut puuhastaa seuraavien vuosien aikana. Opiskella eräoppaaksi.. Se on ollut pitkäainen haaveeni, tulla paremmaksi eräilijäksi, tuntea luontoa paremmin, järjestellä retkiä ehkä muillekin ja jakaa tietoutta. Selaillessa nettiä viime keväällä, löysin itselleni sopivan koulutusmuodon Karkun evankeliselta opistolta, www.erakarkku.fi/. Koska perheellisellä, työssäkäyvällä ja muutenkin kiireisellä ihmisellä ei tietysti ole mahdollisuutta kovin intensiiviseen opiskeluun. Eräkarkussa pystyy omien mahdollisuuksien mukaan ottamaan kursseja silloin kuin itselle sopii ja tekemään koulutusta sen aikaa kun itselle on sopiva. Tutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopetusjaksoista ja reissuista, joita ovat mm. talvivaellus UK-puistoon, pyöräretki Ahvenanmaalle, ruskaretki Muotkatunturilla ja kaamosretki. Lähijaksoilla opiskellaan eräruokien valmistusta, lintuja, kasveja, nisäkkäitä, kalojen tunnistusta, muinaisia kädentaitoja ym. ym. Kuulostaa siis aika mukavalta :)

Nyt on sitten orientaatio takana ja tutustuttu muihin opiskelun aloittaviin tyyppeihin, makavaa porukkaa, ja ikähaitari taitaa olla 25-60v. tai jotain sellaista. Innolla odotan jo seuraavaa koulutusta, kerrankin on opiskelua joka on samalla itselleni lomaa. Täytyy tietysti antaa kiitosta Mikolle, joka jaksaa hoitaa lapsia ja koiria sen aikaa kotona, kun itse olen poissa. Eihän sitä muuten pääsisi mihinkään lähtemään..

Olen ajatellut kirjoitella tänne blogiin aina kokemuksiani koulutuksista ja reissuilta, oli ne sitten hyviä tai huonoja. Koskaan ei tiedä mitä eteen tulee.


2 kommenttia :

  1. Kuulostaa mahtavalta koulutukselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, lisää kuulumisia opiskelusta kirjoittelen täällä blogissa. Helmikuussa osallistun ainakin talvivaellusteoria kurssille ja lyhyelle talvivaellukselle, joka on 2 yötä Seitsemisen kansallispuistossa. Toivottavasti helmikuussa on tarpeeksi lunta hiihtoon :)

      Poista